
«Яблучка рум’яні, яблучка духмяні» під такою назвою 21 жовтня в ЖДНЗ №26 проходив тематичний день «Всесвітній День яблук».
А що ми знаємо про цей смачний фрукт? Ось і шукали відповідь на питання в «Яблучній лабораторії»:
✧ молодша група №1 «Квіточка» (вихователь Романюк А.В.);
✧ молодша група №2 «Дзвіночок» (вихователь Олійник Д.С.);
✧ логопедична група №2 «Казка» (вихователь Ткачук О.П.).
Протягом дня маленькі дослідники дізнавалися про те, як вирощують яблуні і які властивості цього фрукта. Розглядали на барвистість кольорів,на розмір, дегустували на смак різні сорти яблук, а також, які страви можна з них приготувати.
А найголовніше, дізнавалися, яку користь для людини приносять яблука. Зелені – зміцнюють зуби й кістки, жовті – зір, а червоні – покращують пам’ять. Старші діти отримали інформацію про способи розведення яблунь, про різницю між диким та садовим деревом. Різні сорти яблук мають різну кількість насіння.
З дошкільнятами, згідно віку, були проведені:
➤ інтегровані заняття: «У гості до Їжачка», «Запашні, рум’яні, солодкі і пряні», «Яблуневий сад»;
➤ різні дидактичні ігри та вправи: «Знайди половинку», «Впізнай на смак», «Скільки яблучок, насінин», «Назви подібні слова», «Посади яблуню», «Назви страви», «Яблучний чи яблуневий», «З їжачком помандруй – склади в словах порахуй! », «З якої ти, яблучко, казки?»; рухливі: «Зелені, жовті, червоні», «Знайди яблучко», «Дістань яблуко з води», «Не зачіпи», «Підстрибни»;
➤ читання художньої літератури.
Не залишилася без уваги і творча робота дітей. Малюки аплікували яблучка «Допоможемо Їжачку», малювали яблучка «Запаси на зиму» (штампування).
Цікаво було спостерігати, як діти із задоволенням куштували ароматні яблучка. І кожна дитина усвідомила, що яблуко – це скарбниця здоров’я та вітамінів.
Відеопрезентація групи «Дзвіночок»
Відеопрезентація групи «Квіточка»
Відеопрезентація групи «Казка»